Metoder

Metoder

English | Svenska

Fotbad


När du mediterar, sitt med fötterna i en balja med vatten och en handfull salt i (helst havssalt).


Om du känner dig uppe i varv ta svalt vatten, om du känner dig trött ta lite varmare vatten.

Om du känner dig OK ta ljummet vatten.! Sitt i ca 10 minuter och låt alla obalanser absorberas av saltvattnet.


Spola därefter ner vattnet i toaletten, skölj fötterna, och tvätta händerna.

Använd baljan och handduken bara för fotbad och ingenting annat.

På sommaren kan man också ta fotbad utomhus, i en sjö eller allra helst i havet

Balansera vänsterkanalen


Om du känner dig trött kan du balansera vänsterkanalen genom att sitta på golvet eller på en stol. Låt vänsterhanden ligga i knät med handflatan uppåt. Lägg högerhanden på golvet eller rikta den mot golvet. Sitt så i ett par minuter med uppmärksamheten på toppen av huvudet och låt all obalans gå ut genom högerhanden och ner i Moder Jord.

Lyfta Kundalini och göra bandhan


Börja med att sätta vänster hand framför nedre delen av magen med handflatan mot dig. Lyft sedan handen rakt uppåt längs med ryggraden tills du kommer ovanför huvudet. Medan du lyfter den vänstra handen roterar du högra handen medsols runt den vänstra, tills du har båda händerna ovanför huvudet. Knyt en knut med båda händerna ovanför huvudet. Upprepa tre gånger. Tredje gången knyter du tre knutar för att på så sätt rikta uppmärksamheten ovanför det sjunde chakrat.!


Bandhan betyder ”skydd” på Sanskrit och görs för att skydda chakrorna mot negativ påverkan utifrån. Håll vänster hand i knäet, med handflatan upp. Sätt höger hand vid vänster höft och lyft långsamt högerhanden över huvudet och ner på din högra sida. Lyft sedan högerhanden upp längs med högra sidan.över huvudet och ner på din vänstra sida. Gör det totalt sju gånger, en gång för varje chakra. Bandhan är också bra att göra innan man går hemifrån.!

Balansera högerkanalen


Om man är uppe i varv kan man balansera högerkanalen genom att låta högerhanden vila i knät med handflatan uppåt. Lyft vänsterhanden mot taket och låt all hetta och obalans i högerkanalen gå ut genom vänster hand så som rök går ut ur en skorsten. Sitt så i ett par minuter med uppmärksamheten på toppen av huvudet.